אסתי

הכנסה מריבית - מס מחושב על הכנסה ברוטו או הכנסה נטו לאחר ניכויים מארה"ב?

היתה לי הכנסה מריבית בארה"ב. ארה"ב ממסה את ההכנסה רק על חלק אחרי ניכויים מסוימים (כגון תלות בבני משפחה וכיוצ"ב). האם מס מחושב על הכנסה ברוטו או הכנסה נטו לאחר ניכויים מארה"ב?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום אסתי, יש אמנה למניעת כפל מס בין ישראל וארה"ב, והיא מתייחסת גם להכנסות מריבית. אין בשאלתך מספיק נתונים, אולם כרקע כללי, בהנחה שאת תושבת ישראל ייתכן שיש הגבלה על גובה המס שניתן לחייב אותך בארה"ב, והמס ששילמת בארה"ב יוכר לך כזיכוי כנגד המס שאת חייבת בארץ. עכ"פ, את זקוקה לייעוץ פרטני על פי הנתונים הספציפיים שלך.