ראובן

שותף שקט במסעדה בארה"ב חי ועובד בארץ

שלום רב, יש לי חבר שהחליט לפתוח בניו יורק מסעדה ישראלית והוא הציע לי להיות שותף שלו שקט. אני חי ועובד פה בארץ. יש לי כסף שאני שוקל אם להשקיע במסעדה הזאת. אין לי הרבה מידע וידע על השתתפות כשותף בעסק בטח שלא בחו"ל. האם השקעה כספית בעסק בארה"ב מהארץ מערבת גם את מס ההכנסה הישראלי וגם את האמריקאי? האם אני יצטרך לשלם לשניהם מס? איזה מיסים אני אצטרך והאם הם חד פעמיים או חודשיים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ראובן, שלום רב, השקעה בעסק בארה"ב אכן יכולה לחייב אותך בתשלום מס בארה"ב, וכתושב ישראל אתה חייב במס גם בארץ. יש אמנה למניעת כפל מס בין ארה"ב לישראל שנועדה להסדיר את המקרים בהם יש חבות מס בשתי המדינות. איני יכול לענות לך תשובה מדויקת יותר – הכל תלוי בפרטים. על כל פנים, אני ממליץ לך לקבל ייעוץ פרטני לפני שאתה מתחייב למשהו, כדי שאם תחליט להשקיע תוכל לתכנן את העסקה באופן שהמס שתשלם יהיה מינימאלי.