נתי רון

ערעור על ערכאת חוץ

יואב שלום, קיבלתי פסק דין נגדי באירופה לגבי משלוח סחורות וסכסוך כספי. האם ניתן לערער על כך במדינת ישראל? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

נתי, שלום רב, ערעור ניתן להגיש רק במדינה בה ניתן פסק הדין, לבית המשפט לערעורים של אותה מדינה. אולם, על מנת לבצע (לאכוף) את פסק הדין בארץ על הזוכה להגיש לבית המשפט בארץ "בקשה לאכיפת פסק חוץ". בדיון בבקשה זו בית המשפט הישראלי לא פותח את העניין מחדש אלא רק בודק אם ההליך בחו"ל היה תקין (אם ניתנה לך האפשרות להתגונן ולטעון וכיו"ב). אם ניתן לבצע את פסק הדין באירופה (למשל לעקל רכוש שנמצא שם) כמובן שלא יהיה צורך בבקשה לאכיפת פסק חוץ.