קרן

אי תשלום וערעור על דוחות תנועה מחו"ל

שלום רב, רציתי לשאול בנוגע לדוחות תנועה שקיבלתי לאחר חופשה בסרדיניה, איטליה. האם יש חובה לשלם את הדוחות כאשר אין לי יכולת לערער על העבירה (האחד על חניה שתמיד חנינו לפי החוק והשני על כניסה לאזור מוגבל שלא שמנו לב). כאשר הדוח הגיע בדואר 8 חודשים לאחר המעשה. אני קצת אובדת עצות כי הסכומים לא מבוטלים מגיע לכדי 900 שח. מה יקרה אם לא אשלם? האם יש לי יכולת לערער? אשמח לעזרה תודה קרן

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

קרן, שלום רב, את לא הראשונה ששואלת בנושא זה. איטליה ידועה בתור "מלכודת נהגים תיירים". למעשה אין מה לעשות כנגד הדוחות כי כל ערעור עליהם יעלה לך הרבה יותר מסכום הדוחות, ועוד לא הגענו לסיכויי הערעור. לשאלה מה יקרה אם לא תשלמי – אין לרשויות האיטלקיות אפשרות לאכוף את התשלום בארץ בהליכים מנהליים (למרות שכבר נתקלתי במקרים שהן שלחו מכתבי התראה באמצעות עורכי דין ישראליים). הדרך החוקית היחידה שלהם לגבות את הקנסות בארץ היא להגיש תביעה לבית המשפט, אולם מאוד לא סביר שיעשו זאת. אולם, אם לא תשלמי תביאי בחשבון שבפעם הבאה שתהיי באיטליה את עלולה "להיתפס" ולשלם את הקנסות עם ריביות, הוצאות גביה וכו'.