אלכס

הוצאות שליחת חבילה מניו יורק לארץ

שלום אחי חי בניו יורק והוא אמור לשלוח לי חבילה של מוצרים שביקשתי ממנו לשלוח לי משם ואני אעביר לו בהעברה בנקאית כסף. אני רוצה לחסוך ממנו כמה שפחות הוצאות. האם הוא יצטרך לשלם עמלות או מכס ובאיזה גובה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אלכס, שלום רב, מכס משלמים במקום בו מתקבל המשלוח, כלומר אם יש תשלום מכס אתה תשלם אותו בארץ. כאשר אחיך ישלח לך את החבילה הוא יצטרך למלא טופס הצהרה על תכולתה ולשלם את המשלוח. לגבי ההעברה הבנקאית - תן לבנק הוראה לחייב אותך בכל העמלות וההוצאות הקשורות בהעברה (ולא לנכות אותן מהסכום המועבר).