אפי

היכן ניתן לתבוע בארץ גוף שפועל בחו"ל?

האם והיכן ניתן לתבוע גוף שפועל בחוץ לארץ בישראל? או שצריך לתבוע אותו במדינה בה הוא פועל כדי להמנע משאלות מקדימות בדיון סמכות בית המשפט לדון בתיק? מה אם אותו גוף תבע בישראל כבר? גוף אחר? זה משנה לעניין אפשרות מקום התביעה?וכן האם בכל מדינות אירופה יש תביעה ייצוגית כעקרון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אפי, שלום רב, השאלה אם אפשר להגיש תביעה בארץ תלויה בנסיבות והעובדות הספציפיות, ובעילת התביעה. בשאלתך חסרים הנתונים המאפשרים לענות תשובה ספציפית. על כל פנים, העובדה שאותו גוף תבע בארץ גוף אחר אינה יוצרת סמכות שיפוט בתביעה עליה אתה שואל לבתי המשפט הישראליים. לגבי שאלתך על תביעות ייצוגיות באירופה – המצב שונה ממדינה למדינה, אך ניתן לומר באופן כללי שהאפשרות לתביעות ייצוגיות או קולקטיביות באירופה היא צרה יותר ממה שאנו מכירים בארץ.