דנה

קניית תיק מאתר סיני

קניתי תיק ממוכר סיני דרך אתר מוכר. את התיק קניתי לפני 3 חודשים!! החיוב ירד מהר מאוד אבל התיק עדיין לא הגיע. התיק נשלח 3 שבועות אחרי שהזמנתי אותו שזה כתוב באתר וזה בסדר אבל אני מחכה חודשיים. פניתי למוכר והוא אמר שהתיק בדרך ושאני אמורה לקבל אותו השבוע. זה מה שהוא אומר בכל פעם. בשבוע שעבר ביקשתי שיחזיר לי את הכסף והוא אמר שהתיק כבר בדרך. מה אני אמורה לעשות אם המוכר לא מוכן להחזיר לי כסף על תיק שלא מגיע לארץ??

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דנה, שלום רב, הפתרון לבעייתך אינו משפטי. עלויות הליכים משפטיים תהיינה גבוהות בהרבה משווי התיק שקנית. יכול להיות שלאתר שדרכו קנית יש שירות של בירור תלונות – ואז כדאי לפנות אליהם. על כל פנים, אם אכן המוכר שלח את התיק הוא כנראה מילא את התחייבותו. בדרך כלל תנאי המכירה מציינים שהמוכר מתחייב לשלוח באמצעות הדואר (או בדרך אחרת אם בחרת אותה ושילמת עבורה) אך הוא אינו אחראי מעבר לכך.