אליהו

עסקים במדינות ערב עם אזרח ערבי

האם מותר לי כאזרח ישראלי לעשות עסקים עם אזרח ממדינת ערב כשהעסק יושב במדינת ערב? האם זה פלילי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אליהו, שלום רב, בעקרון אין איסור כללי על מסחר או עסקים עם מדינות ערב ככאלה. פקודת המסחר עם האויב אוסרת על מסחר או עסקים עם מדינות אויב. נכון להיום, המדינות שהסחר עמן אסור ע"פ פקודת המסחר עם האויב הן איראן, סוריה ולבנון. למעשה גם עיראק נחשבת מדינת אויב לעניין זה, אולם הסחר עימה הותר ע"פ הרשאה מיוחדת של שר האוצר. תוקף ההרשאה הזו יפוג ב- 31.12.2014.