אנונימית

ניהול עסק מרחוק - זכויות של יורד מהארץ

אני ואחותי מנהלות עסק מצליח בארץ בעשור האחרון. עכשיו היא ובעלה מתכוונים לעזוב את הארץ הניהול של אחותי את העסק ימשיך להיות בשלט רחוק כשאני אשאר לנהל את העסק לבד האם כשאדם יורד מהארץ הוא מאבד חלק מהזכויות שלו בעסק או שזה כבר תלוי בי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בהסכם שביניכן – בעלות העסק. משאלתך אני מבין שאין ביניכן הסכם בכתב או שהוא אינו דן במצב כזה בו אחת מכן מנהלת פעילה והאחרת מנהלת מרחוק. המעבר של אחותך לארץ אחרת אינו משנה את אחוזי הבעלות של כל אחת מכן, אלא אם כך הוסכם ביניכן. אחד הפתרונות למצב שעומד להיווצר (וזה מקובל בעסק שרק חלק מהשותפים עובדים בו באופן פעיל) הוא שאת תקבלי מעין משכורת עבור העבודה שאת משקיעה בעסק והרווחים שיחולקו ביניכן יהיו הרווחים אחרי תשלום המשכורת שלך. כמובן שגם פתרון כזה דורש הסכמה. אני מציע לך לדבר עם אחותך באופן פתוח על העניין ואני מקווה שתגיעו להסכמה, ובכל מקרה כדאי מאוד לערוך ביניכן הסכם בכתב ולהסתייע בעו"ד מנוסה בתחום.