בןעז איל

תביעה נגד חברה בחו"ל

האם יש אפשרות לתבוע חברת תוכנה בינלאומית שבכוח מורידים לי תוכנה אחרי שאני מסיר וביקשתי במייל 2 פעמים שיפסיקו והם ממשיכים וגם לאתר תוכנה שמפציצה את המחשב שלי בפרסומות ואין דרך לאתר את המייל? אשמח לתשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

בועז, שלום רב, הדבר הראשון בתביעה הוא לדעת את מי תובעים. אם אינך יודע מיהו השולח לך את המיילים, אינך יודע את מי לתבוע. באשר לשאלה אם ניתן לתבוע את חברת התוכנה התשובה תלויה בעובדות המדויקות, כולל מקומה של החברה, ההסכם שהיה לך אתה (כאשר הורדת את התכנה בפעם הראשונה) ועוד. בכל מקרה מדובר בהליך יקר מאוד וקשה לי לראות כדאיות בהגשת תביעה כזו.

גיא

רציתי לשאול לגבי תביעה נגד אסוס, חברת הביגוד העולמית. הזמנתי לפני כשבועיים מעיל יקר של דיזל מהם (420 פאונד) ושילמתי מכס כמובן לפי חוק (316 ש״ח) וקיבלתי אותו פגום. כשדיברתי איתם נאמר לי שהם מצטערים כמובן, ושנשלח אליי מעיל נוסף. כשהגיע המעיל הנוסף נתבקשתי לשלם פעם נוספת מכס, הפעם על סך 360 שקל. יצרתי קשר עם אסוס ואמרתי להם שאין סיכוי שאני משלם פעם נוספת מכס על טעות שלהם, ונאמר לי בכתב, בפייסבוק, פעמיים על ידי אסוס שהם יקחו על עצמם את מחיר המכס. שפשוט אשלם ואשלח להם קבלות, ולאחר מכן אקבל החזר. המעיל שהגיע היה גם הוא תקול, הפעם בצורה יותר חמורה ושלחתי להם הודעה ממש ארוכה בהם אני מביע כעס רב. הם מצידם ביקשו שאשלח להם את שני המעילים ואקבל החזר, ושאין ביכולתם לשלוח לי מעיל נוסף כי הוא אזל מהמלאי. הכל טוב, חוץ מהעובדה שהם פתאום מתנערים מכך שעליהם לשלם את המכס שהם בעצמם אמרו לי שהם יחזירו לי. עכשיו נאמר לי על ידם שזו הייתה טעות (נאמר לי פעמיים, כאשר בפעם השנייה עשיתי וידוי כששאלתי- בטוח שאתם תשלמו? ונאמר לי כן) ושרק המכס עצמו יכול להחזיר לי את הכסף. בידי הוכחות שהם אמרו אחרת, פעמיים, בשיחות שונות על ידי עובדים שונים. אל מי ניתן לפנות?

דניאל

שלום אני לקוח של חב עלי אקספרס מזה שנים,כמובן שישנם חנויות טובות אך ישנם גם חנויות מרמות,לפני כחודש ימים חב" עלי אקספרס החליטה לנתק אותי מחשבונה,וזה נעשה בזמן שאני אמור לקבל עוד מוצרים,ועל מוצרים שלא קבלתי או לא אקבל איני יכול להגיש תביעה,ואני מדבר על הזמנות שנעשו לפני שניפו אותי.האם זה חוקי ? מה עושים? תודה

ניר

אני הזמנתי סחורה פלפונים ( באחד מארצות אפריקה ,בדקתי שהחברה קיימת) ,ושילמתי כסף , שלחתי כסף. לא קבלתי סחורה וגם הכסף לא החזירו לי. והם דורשים כל פעם עוד כסף ועוד בישביל שזה יגיע

ניר

אני הזמנתי סחורה פלפונים ( באחד מארצות אפריקה ,בדקתי שהחברה קיימת) ,ושילמתי כסף , שלחתי כסף. לא קבלתי סחורה וגם הכסף לא החזירו לי. והם דורשים כל פעם עוד כסף ועוד בישביל שזה יגיע

איתי ענו

אותו בעיה כמו של ניר

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

איתי, שלום רב כשדורשים ממך כל פעם עוד כסף כדי שתקבל את המוצר – רוב הסיכויים שמשהו לא כשר. בשביל לתת תשובה מוחלטת צריך, כמובן, את כל הפרטים.