אסף

חוזה בין חקלאים בחו"ל

שלום רב, אנחנו חקלאים מישראל, בדרום, במו"מ מתקדם עם גורמים לגבי הקמת חווה חקלאית מטעמנו בחו"ל כולל אריזה, הפצה לכלל אירופה. האם החוזה מחייב מגעים עם עו"ד אירופאי או ישראלי בעל דרכון ורישיון של אותה מדינה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אסף, שלום רב, אתם עומדים לפני הקמת פרויקט מורכב שמחייב ייעוץ כדי שתפיקו ממנו את המקסימום וכדי שתגנו על עצמכם מפני סיכונים אפשריים. העובדה שמדובר בפעילות בחו"ל מוסיפה למורכבות שלו. המורכבות של הפרויקט משתרעת על כל חלקיו – טיב היחסים ביניכם לבין מפעילי החווה המקומיים, טיב הזכויות בחווה עצמה – הקרקע, הציוד (האם של הפרויקט המשותף או של המקומיים) שמירה על שיטות וקניין רוחני שלכם (שיטות גידול ועבודה, זכויות מטפחים, מותגים וסימנים מסחריים), התאמה לרגולציה מקומית, השקעות ככל שיידרשו, מינוי מנהלים וקבלת עובדים בכירים, קבלת החלטות (בעניינים שוטפים ובעניינים עקרוניים), פיקוח שלכם על איכות ועל הפעילות בכלל, הוספת שותפים או יציאת שותפים, סיום פעילות, איך אתם מתוגמלים, מיסוי, ועוד ועוד. אתם חייבים בייעוץ – ליווי משפטי לתהליך מהשלבים המוקדמים שלו. אתם צריכים ליווי של עורך דין ישראלי שיש לו ניסיון בפרויקטים בינלאומיים, ותזדקקו גם לייעוץ של עורך דין מקומי. בדרך כלל (כך לפחות אני נוהג בפרויקטים בהם אני מטפל) עורך הדין הישראלי ימצא את עורך הדין המקומי המתאים ויעבוד אתו בשיתוף פעולה. טיפול בפרויקטים בינלאומיים הוא התמחות בפני עצמה ולכן מומלץ שתפנו לעורך דין שיש לו ניסיון בפעילות כזו. אשמח לסייע אם תפנו אליי. בהצלחה