ארקדי

ירושה של דירה בחו"ל והמוריש לא ישראלי

שלום רב, מה הדין מבחינת מיסוי בישראל כשאדם תושב ישראל יורש דירה של אביו הלא ישראלי (שום זיקה לישראל) ללא צו ירושה והדירה נמצאת בחו"ל? יתרה מכך, הליך הירושה הושלם מול רשויות אותה מדינה ושאלת המס באותה מדינה נפתרה גם היא (פטור ממס באם הדירה נמכרת 3 שנים לאחר קבלת בירושה). האם מכירת הדירה בידי התושב הישראלי (היורש) מקימה חבות מס אפשרית כלפי רשויות המס בישראל? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ארקדי, שלום רב, שאלתך נוגעת למיסוי ישראלי ואינה בתחום הפורום. יחד עם זאת, לדעתי לא ניתן לענות עליה במסגרת כזו, ויש לבדוק את השאלה בייעוץ פרטני כאשר כל הנתונים נמצאים בפני עורך הדין המייעץ.