דניאל

תביעה נגד חברה מALIBABA.COM

הזמנתי מחשב מחברה בalibaba.com, שילמתי עבור מחשב אחד ומשום מה הם שלחו חבילה ענקית של 100 מחשבים. כמובן שהחבילה נתקעה במהלך ההגעה לארץ ודורשת המון כסף לשחרר, כרגע 750$ וזה רק תחילת הדרך (המחשב עלה 200$). הם דורשים שאשלם את כל המיסים ואקבל את החבילה אך כמובן שזו טעות שלהם ואני לא מסכים לכך. כרגע זה עומד על מצב שהם לא מוכנים לקחת אחריות ולשלוח חבילה חדשה, לא מוכנים לתת לי החזר כספי ומבחינתם אם אני לא משלם הם לא משלמים והחבילה תישאר שמה. הפחד שלי הוא שחברת ההעברות afixxpress יכולה לעשות משהו נגדי כי לא שילמתי.. למרות שדודה של חברה שלי אמרה שאין לי מה לדאוג (היא עורכת דין) והדבר השני, השאלה אם אני יכול לתבוע אותם על כל זה ואם כן איפה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דניאל, שלום רב, ראשית, הסיפור נראה מוזר. האם אתה בטוח שאכן יצא משלוח ממוכר אמתי או שיש אפשרות שהגעת איך שהוא לאתר של נוכלים? לא נראה הגיוני ששלחו 100 מחשבים ולא נראה הגיוני שבמכס דורשים על 100 מחשבים רק 750 דולר. גם השם של חברת המשלוחים שכתבת בשאלה נראה משונה. המשלוחים מגיעים בדרך כלל או באמצעות הדואר או באמצעות חברות משלוחים מוכרות. אין לך מה לחשוש – כנראה לא יקרה כלום אם לא תשלם. למרבה הצער תביעה תוכל להגיש רק בסין בהנחה שהמוכר בסין).