ברוך סקורוחוד

תביעת אקספדיה לגבי ביטול טיסה

שלום, אני הזמנתי טיסה ללונדון וחזרה דרך אקספדיה. הכרטיסים (לי ולאשתי) חזרה היו של חברת ארקיע. הטיסה היתה צריכה להיות ב18/2/19 וב8/11/18 ארקיע הודיע לאקספדיה שהטיסה מבוטלת. אקספדיה לא הודיע לי. היות ולארקיע אין צ'ק אין ברשת, נודע לי רק בשדה התעופה שאין טיסה לארץ. אקספדיה החזירו את עלות הטיסה של ארקיע אבל לא את העלות של הטיסה החילופית שנאלצתי לקנות על המקום ולא פיצויים. יש לי כל הקבלות והתכתבויות עם אקספדיה שבה הם מודים על קבלת הודעה מארקיע ואי ידוע אותי. האם יש מה לעשות? בברכה, ברוך

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ברוך, שלום רב, לפי דבריך יש לך עילת תביעה נגד אקספדיה על הנזק שנגרם לך כתוצאה מכך שהם לא הודיעו לך על ביטול הטיסה. אולם, מאחר ואקספדיה היא חברה אמריקאית ומשרדיה בארה"ב, תצטרך לקבל רשות מבית המשפט להמציא לה את כתב התביעה מחוץ לישראל, ולמסור לה את כתב התביעה מתורגם לאנגלית.