טוניצה

החזר כספי בגלל הוירוס קורונה

בחודש נובמבר 2019, הזמנתי טיסה לבוקרשט , באתר של אל-על ומלון בבוקינג קום. אז לא ידעתי שתפרוץ כזאת פנדמיה. אני בת 71 ולא מעוניית להדבק בוירוס הקורונה. הבנתי שלא הולך להיות טוב בזמן הכרוב ופניתי לאל-על לביטול הכרטיס, הם נענו מייד ואמרו לי שתוך זמן של שבועים יעבירו את הכסף לחשבון הבנק שלי. אותו הדבר עשיתי גם עם בוקינג, פניתי אליכם כמה פעמים והסברתי שבגלל הוירוס אני לא יכולה לנסוע, לא מוכנים לשמוע על החזר כספי. ביגלל שרכשתי BOOKING BASIC, זאת הזמנה ללא אפשרות שינוי, הם לא מוכנים להחזיר את הכסף. אני מבינה שבזמנים נורמלים לא ניתן לקבל החזר כספי אם הוזמן חדר בלי זכות שינוי/ביטול. אבל עכשיו ....!!!! כדי לי לתבוע אותם בתביעות קטנות ? שילמתי -.1316 ש"ח תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

טוניצה, שלום רב, לא הייתי ממליץ לך להגיש תביעה, ממספר סיבות: ראשית, נכון להיום אין לך כל עילה משפטית משום שרומניה אינה מצויה ברשימת המדינות לגביהן יש אזהרת מסע. שנית, ההתקשרות שלך היא ישירות עם המלון ברומניה בו הזמנת חדר. אמנם ההתקשרות נעשתה באמצעות האתר של בוקינג אבל ההזמנה היא מהמלון והתשלום שלך הוא למלון. אם הייתה לך עילת תביעה נגד המלון היה עלייך להגיש תביעה נגדו, בבית משפט ברומניה. אין לך כל טענה משפטית נגד בוקינג, שבאמצעות האתר שלה הזמנת את המלון: הם, ככל הנראה, לא הטעו אותך לא באשר למלון ולא באשר למחיר או לתנאי ההזמנה. גם אם הייתה לך עילת תביעה נגד בוקינג היה עלייך לקבל מבית המשפט רשות למסור אותה למשרדי בוקינג בהולנד (מתורגמת), פרוצדורה שהייתה עולה לך סכומים לא פרופורציונליים.