עידן ר

החזר כספי ממלון בהולנד

שלום, לאור המצב בעולם, אני מנסה לקבל החזר כספי מהמלון שהזמנתי באמסטרדם (אציין כי החדר ללא ביטול). כרגע המלון לא מוכן להחזר וגם לא לשינוי תאריך החופשה. האם יש לי עילה לתביעה ? שכן יש המלצה גורפת לא לנסוע להולנד, ובנוסף יש סיכוי גבוה שיתבטלו לשם טיסות בהמשך, מה שמעמיד אותי ואת משפחתי בסכנה להתקע שם. אציין גם את חובת הבידוד לחוזרים מחו״ל. בנוסף לכל זה הרבה מקומות בילוי , מסעדות ובתי קפה סגורים באמסטרדם, מה שהופך את החופשה ללא רלוונטית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

עידן, שלום רב, אני מבין שעשית את ההזמנה ישירות עם המלון ולא באמצעות סוכן נסיעות ישראלי. במקרה כזה כנראה שאין לך עילת תביעה כלפי המלון – בין היתר משום שכאשר בחרת בתעריף שאינו מאפשר ביטול (שהוא נמוך בדרך כלל מתעריף המאפשר ביטול) נטלת על עצמך סיכון שאם תבטל את הנסיעה (למשל עקב מחלה) לא תוכל לקבל החזר. בכל מקרה, גם אם הייתה עילת תביעה נגד המלון תצטרך להגיש את התביעה באמסטרדם, מה שכנראה לא יהיה כלכלי. הייתי מציע לך לפנות ללשכת המסחר באמסטרדם ולשים דגש על האפשרות של דחיית ההזמנה – אולי פנייה כזו תשכנע את המלון להסכים להחזר או לדחייה.