יואב

דיווח על העסקים בארץ ובחו"ל

אני שותף ב-2 עסקים בלונדון. אני חי בארץ אבל נוסע לשם 5 פעמים בשנה. במידה ואני מחליט לפתוח פה עסק בנוסף, האם אני צריך לדווח על כל העסקים לרשות המיסים בארץ וגם באנגליה או שרק בארץ? איך זה עובד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום יואב, חובתך לשלם מס הכנסה בארץ נגזרת מכך שאתה תושב בארץ, ולא ממיקום העסק. לכן חלה עליך חובת דיווח גם כעת, כשיש לך עסקים רק בלונדון ולא בארץ. על פי האמנה למניעת כפל מס שבין ישראל והממלכה המאוחדת ייתכן שאינך חייב בתשלום מס בארץ על רווחי העסקים שבלונדון (זה תלוי בנסיבות המדוייקות). באותה מידה ייתכן שרווחי העסק שבישראל לא יהיו חייבים במס בממלכה המאוחדת. כדאי שתקבל בעניין זה ייעוץ פרטני בהסתמך על העובדות המלאות.