גליה

בירור על תשלום מיסים על העברת ירושה לארץ

לפני 10 שנים ירשתי סכום כסף שהופקד בבנק בארה"ב. שילמתי שם את המיסים, מה שביקשו אבל במשך השנים במקום לצבור ריבית על הסכום הפסדתי משהו כמו 12% מהסכום. אני רוצה להעביר את הכסף לחשבון בארץ אבל רוצה לדעת לפני כן אם אני אצטרך לשלם על ההעברה מיסים ובאיזה סדר גודל פחות או יותר או שישתלם לי כבר להשאיר את הכסף בארה"ב וגם האם אני אצטרך למלא איזשהם טפסים/מסמכים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום גליה, בארץ אין מס עיזבון ולכן אינך צריכה לשלם כל מס על הירושה או על העברת הכסף לארץ. על פי הוראות החקיקה לאיסור הלבנת הון תצטרכי להוכיח לבנק את מקור הכסף (כלומר שהוא מירושה – אישור של עורך הדין שטיפל בירושה יספיק) ותצטרכי למלא את הטפסים הנדרשים.