אבי

דיווח לרשויות על חשבון בנק לטיולים בארה"ב

חבר פתח חשבון בנק בארה"ב . סכום הכסף שם הוא כ 6-7 אלף דולר . חלק מהכסף בניירות וחלק שוכב סתם , החשבון הוא עבור טיולים שהוא מבצע בארה"ב , נוח להשתמש בכרטיס מקומי . גם העברות של כספים בערך של 500 מתבצע דרך החשבון בארץ לחשבון בחול בחשבון רשום "תושב ישראלי " השאלה שלו ,,, האם נדרש לדווח על זה לרשויות המס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום אבי, חובת הדיווח היא בשני סוגי דיווח: דיווח על ההכנסות - בדיווח זה חובה לדווח על כל ההכנסות, ללא קשר באיזה בנק הופקד הכסף. בדיווח זה אין צורך לדווח על העברת כספים מחשבון לחשבון. בהנחה שהחבר שלך העביר לחשבון בארה"ב כספים שכבר דווח עליהם ושולם בגינם מס הכנסה - אין צורך לדווח על העברתם לחשבון בארה"ב. הסוג השני הוא דיווח על ההון ("הצהרת הון") - בדיווח זה יש לדווח על כל חשבונות הבנק שהחבר מחזיק, בכל מקום בעולם.