דליה חן

זימון לשימוע עובדת שנמצאת עם ילדיה בבית

אני מעסיקה עובדים וכרגע המשכנו לעבוד כרגיל אך אחת העובדות החליטה ללא אישור לא להגיע עקב חוסר סידור לילדים. זו גם לא הפעם הראשונה, למרות שכרגע מדובר על זמן של מעל חודש בשל המצב. האם אוכל להזמינה על אף שאינה בעבודה לשיחת שימוע?

עו"ד אורנה שמריהו

אם מדובר במקום עבודה מתחת ל - 10 עובדים, אכן, על העובדת להגיע לעבודתה. אם מדובר על מקום עבודה מעל ל - 10 עובדים ההנחיות הם הפחתת כ - 70% מכלל העובדים והוצאתם לחופשה. אין מניעה לזמן לשימוע, אך ניתן אולי לפגוע בצורה פחותה יותר ולהוציא את העובדת לחל"ת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נגיף קורונה - זכויות עובדים ומעסיקים במקום העבודה