ראובן

ייעוץ בקשר חל"ת בימי הקורונה

אני עובד עירייה מזה 10 שנים (עם קביעות), מהשבוע שעבר, עקב צימצום כ"א אני לא עובד ונמצא בבית כנראה עד אחרי פסח ומי יודע עד מתי. ברצוני לדעת/להתייעץ, האם עדיף וכדאי לי לצאת לחל"ת ולהירשם בלשכת התעסוקה - מתוך מחשבה והבנתי שעדיף שאקבל לפחות משכורת חלקית מאשר לא אקבל משכורת כלל (אין לי מספיק ימי חופש) או שיציאה לחל"ת עלולה לפגוע בזכויותיי וכדו'?

עו"ד אורנה שמריהו

המעסיק לא יכול להוציאך לשבת בביתך, ולא לשלם לך שכר עבודה. הרשויות הוציאו את העובדים לחופשה וללאחר מכן לחל"ת. אם אין לך ימי חופשה - עדיף בוודאי חל"ת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נגיף קורונה - זכויות עובדים ומעסיקים במקום העבודה