אוריאל בסון

חופשה מרוכזת - קורונה

היי בהתאם להנחית הנהלת החברה בה אני עובד הוחלט להוציא לחופשה מרוכזת על חשבון ימי החופשה את העובדים ומי שאין לו מספיק ימי חופשה ינוכו לו ימי החופשה מהשכר. 1.האם מותר על פי החוק לכפות חופש על חשבון העובד גם אם אין מספיק ימי חופשה צבורים? זה משנה אם ימי חופשה הללו שמנוכים מהשכר של העובד נופלים על ימי חול המועד? תודה

עו"ד אורנה שמריהו

בעיקרון, אין מעסיק יכול לכפות על עובד חופשה שאין בידי העובד חופשה צבורה. לטעמי, במיוחד במצב בו אנו נמצאים, ממליצה לך לעשות חישוב כלכלי מה עדיף, חופשה על חשבון ימי חופשה עתידיים או הליכה לחל"ת כאשר החל"ת שכרך יהיה נמוך יותר מאשר יציאתך לחופשה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נגיף קורונה - זכויות עובדים ומעסיקים במקום העבודה