דניאל

יציאה מבידוד למחוסן לאחר קורונה

שלום, בעלי מחוסן 3 פעמים. חלה לאחרונה באומיקרון. היה בבידוד 10 ימים ואז עשה 2 בדיקות אנטיגן ויצאו שליליות. המעסיק מסרב לקבלו בטענה ש"אולי הוא מדבק". אציין כי המשכורת בימי בידוד במקום זה נמוכה יותר מהרגיל. בעלי טען כי לפי החוק יש לבצע 2 בדיקות כנ"ל בתום 5 ימים ולהשתחרר. המעסיק מסרב הן לשלם באופן מלא והן להחזירו לעבודה ורוצה שימשיך את ימי המחלה. שאלותיי- האם מותר למעסיק לסרב לקבל עובד שהשלים ימי בידוד, ללא תסמינים ולאחר אנטיגן שלילי? האם מותר לו לדרוש דבר מה נוסף? באם המעסיק מסרב, האם עליו לשלם שכר של יום עבודה רגיל כפי שהיה מרוויח העובד עד כה? תודה רבה

עו"ד אורנה שמריהו

על המעסיק להשיב את בעלך לעבודה ואם אינו רוצה בכך שישלם את ימי העבודה. לאחר 2 בדיקות שליליות המעסיק לא יכול לדרוש מבעלך לשהות במחלה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נגיף קורונה - זכויות עובדים ומעסיקים במקום העבודה