זאב

דרישת תשלום ארנונה רטרואקטיבית בגין ביטול הנחה של נפטר.

אמא של אשתי נפטרה לפני שנתיים וחצי. היתה לה הנחה 100% מארנונה . מאז פטירתה לא גרו בדירה . כמו כן מאז הפטירה לא הגיעו שום דרישות תשלום ארנונה מהעיריה . היום הגיעה מהעיריה בדואר רגיל דרישת תשלום רטרואקטיבית על שם הנפטרת שבה בוטלה ההנחה והיא נדרשת לשלם תשלום מלא עבור שנתיים וחצי שאלתי היא : בשים לב שהדרישה היא על שם הנפטרת והעיריה שתקה במשך שנתיים וחצי , האם היא יכולה לחייב כעת את אשתי ( שהיא היורשת )בתשלום החוב הנ"ל ? מה ניתן לעשות כדי להפחית הדרישה ?

עו"ד נמרוד לנגר

חיוב רטרואקטיבי אינו לגיטימי כאשר הטעות נעשתה בתום לב. במקרה שלכם אכן כך הוא ולפי דעתי אתם לא חייבים לשלם. לעומת זאת העירייה חושבת שכן. הכי טוב ללכת למנהל הארנונה ולנסות להסדיר העניין ובכל מקרה אם לא מסדיר מול העירייה כתוב השגה על הדרישה ויתכן אף תדרש לעתירה מנהלית כנגד דרישת החיוב הרטרו.

עו"ד נמרוד לנגר

חיוב רטרואקטיבי אינו לגיטימי כאשר הטעות נעשתה בתום לב. במקרה שלכם אכן כך הוא ולפי דעתי אתם לא חייבים לשלם. לעומת זאת העירייה חושבת שכן. הכי טוב ללכת למנהל הארנונה ולנסות להסדיר העניין ובכל מקרה אם לא מסדיר מול העירייה כתוב השגה על הדרישה ויתכן אף תדרש לעתירה מנהלית כנגד דרישת החיוב הרטרו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה