לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ויק

שאלה בנוגע לתשלום ארנונה

שלום רב, אני ואחי גרים בדירת שכירות בדמי מפתח. הגשנו בקשה להנחה בארנונה.אני מתקיים כרגע מהבטחת הכנסה בתור יחיד ואחי עובד במשרה חלקית ומקבל השלמת הכנסה. ידוע לי שישנם שתי דרכים להשיג הנחה בארנונה למקרה שלנו 1. לקבל הנחה על החלק היחסי של כל דייר 2. לקבל הנחה כשניינו יחד לפי הכנסה ממוצעת של שניינו. בשיטה הראשונה אני זכאי ל-80% הנחה על החלק היחסי שלי ואחי זכאי ל-60% על החלק שלו בשיטה השניה אנו זכאים אך ורק ל-40% בלבד. מה נהוג לעשות במקרה מסוג זה? אני כמובן מעדיף ללכת בשיטה הראשונה שמקנה לנו הנחה בשיעור גבוהה יותר.מה החוק אומר במקרה הזה וכיצד אוכל לקבל את ההנחה הגדולה? אנא עזרתכם בתודה

רועי בלסיאנו, עו"ד

שלום, המלצתי בפניך הינה לקרוא את החוק בעיון שכן הוא מדבר על מבחן הכנסה. נסה למקסם את ההנחה בארנונה בהתאם לאפשרויות השונות בחוק. בברכה, רועי בלסיאנו, עו"ד.

ויק

מר בלסיאנו מודה לך על תשובתך אבל אשמח לעוד הבהרות. אחי הוא הרשום כמחזיק הדירה ואני בעצם מתגורר איתו. האם אני נחשב דייר משנה? באילו מקרים מחלקים את תשלום הארנונה על מספר הדיירים, כך שכל אחד משלם את החלק היחסי שלו בדירה? האם המקרה שלנו לא עונה להגדרה זו. הרי אנחנו שני אחים ואין לנו חשבון כסף משותף כמו למשל זוג נשוי. בברכה ויק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה