יוסף

התישנות על זכאות להנחה אם אדם זכאי להנחה

בארנונה על פי נכות בטוח לאומי! ולא קיבל אותה ממועד התחלת הזכאות שנקבעה הנכות אלא מאוחר יותר בגלל פקידה בעיריה ששיקרה ולא הינה את הזכאות! השאלה האם סומי ההחזר יכולים להדרש ? ואם כן יש תקופת התישנות מרחק סמן? או עמו חטב לעיריה ננושא רבית כךגם הזכאות שלא עודכנה יוצרת יתרה וריבית וניתן לדרוש אותה? כמובן על פי מועד הכאות הנכות מבטוח לאומי?

עו"ד ירון נדם

ראשית לעניין מועד הגשת הבקשה להנחה, ככל ויש בידיך מסמך או ראיה ניתן לעמוד על דרישה למתן ההנחה ממועד זה. גם אם הבקשה הוגשה באיחור, הרי בהתאם לחוזר מנכ"ל משרד הפנים 5/2012 מחודש דצמבר 2012, רשאית העירייה למחוק חוב ארנונה בגובה סכום ההנחה לה אתה זכאי.

יוסף

תודה. הזכאות להחזר היא מוחלטת? ללא מרחק זמן התישנות? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה