ערן

חיוב עבור שיטור קהילתי

שלום רב. לאחר הבחירות החלו לחייב בעירי יחד עם הארנונה חיוב בגין שיטור קהילתי. החיוב הוא על פי שקל אחד למטר בנוי עבור השיטור. אני די בטוח בכך שאין סמכות לעירייה לגבות כסף מעבר לארנונה, אך מבקש להיות בטוח. אודה לתשובותיכם

עו"ד ירון נדם

לא ציינת את שם הרשות כך שלא יכולנו לבדוק את תקינות החיוב. בכל מקרה, כל חיוב במס חייב להיות לפי סמכות מפורשת בחוק. לגבי שיטור קהילתי (ברשויות אחרות מכונה אגרת שמירה) יש הנחיות מפורשות של משרד הפנים בעניין זה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה