דניאל

האם קיימת בעיה משפטית לחייל בקבע שהוא מוכר כעוסק פטור עוד מהשירות בחובה

חייל בחובה לקראת קבע עם אישור עבודה, רוצה לפתוח תיק עוסק פטור ולהמשיך לעבוד גם לאחר כניסתו לקבע האם החוק הצבאי/ אזרחי מתיר זאת? להיות איש קבע ולהמשיך ולהחזיק בזכות הקניינות כעוסק פטור ולמעשה לעבוד בשתי עבודות (קבע/עוסק פטור) בלי הצורך לאישור מהצבא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

דניאל שלום, משרת קבע אינו יכול לעבוד בעבודה פרטית ללא היתר. ככל ומדובר על הכנסה כעצמאי או כשכיר - הוא אינו יכול להשתכר במקביל לשירותו הצבאי והחוק ופקודות הצבא אינן מאפשרות מצב כזה. מדובר בעניין שיכול להוות עבירה פלילית! במקרים חריגים מאוד ניתן לקבל אישור מגורמי הצבא - אך דבר זה חייב להיות מאושר מראש.