אהרן שרייבר

ביטול גימלים שהמנתח הביא לי

עשיתי ניתוח להסרת שערה הפוכה בבית חולים. המנתח הביא לי גימלים ל21 יום, חזרתי אליו רק אחרי 10 יום לביקורת, ואז הוא נתן עוד 21 יום. חזרתי שוב לביקורת רק אחרי 14 יום (עד עכשיו הייתי ב24 ימי גימלים). בביקורת השניה, המנתח הביא לי עוד 21 יום גימלים מכיוון שנפתח לי הפצע של הניתוח. המפק''ץ החליט שלא טוב לו שאני בבית, ולכן העביר לאחות שתדבר עם הכירורג הראשי של צה''ל (שלא עשה לי את הניתוח). הכירורג של צה''ל החליט לבטל את הגימלים מבלי לראות את הפצע ולהבין את הסבירות לזיהום, ושעליי לראות רופא יחידה. אמרו לי לחזור לצבא עד שהרופא יוכל לקבל אותי.. השאלה היא כזו: אני חזרתי היום לצבא, ומחכה שהרופא יוכל לראות אותי. א. האם מותר להחזיר אותי למרות שאין רופא שיראה אותי? ב. אם חזרתי מה מותר להם להגיד לי לעשות? כמובן שפעילויות אני לא עושה, אני גם לא יכול ללבוש בגדים רגילים כולל מדים בגלל מיקום הניתוח. תודה רבה! אהרן.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

נוכח מועד השאלה - הרי שכעת מדובר בתשובה\התייחסות תיאורטית. בעקרון מותר היה לרופא הצבאי לבטל את ימי המחלה - אך כן ראוי שתזכה לקבל ביחידתך טיפול רפואי מתאים וכי לא תידרש לפעילויות מסויימות שאינך יכול לבצע במצבך. לגבי השאלות הפרטניות אליך - לא אוכל לענות מבלי להכיר את מצבך הרפואי.