עדן..

האם אפשר להתנדב לקרבי בגיל 24 לאחר שקיבלתי פטור נפשי?

הייתי משובץ לחי״ר והחלטתי ללכת לקב״ן ולהוריד פרופיל בגלל חרדה חברתית. קיבלתי פטור 21 נפשי. כיום אני בן 24 ונמצא במקום אחר לגמרי, החרדה כמעט ולא קיימת ואני הרבה יותר בריא ובוגר. האם זה אפשרי לעבור אבחון מחדש ולהתנדב לקרבי, ואפילו לעבור יום סיירות וכו׳ ולהגיע ליחידה מובחרת? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

עדן שלום, בעקרון ניתן להגיש בקשה להעלאת פרופיל וכן בקשת התנדבות, רצוי שבקשה כזו תיתמך בחוות דעת מתאימה של גורם רפואי מומחה (במקרה של מצב נפשי - פסיכיאטר). לא ניתן להתנות את הבקשה להעלאת פרופיל לגיוס באופי שירות - למשל, אני מעלה פרופיל אם יתנו לי להגיע ליום סיירות או לחי"ר. מי שמבקש להעלות פרופיל או להתנדב צריך לקחת בחשבון כי ייתכן והפרופיל יעלה "רק ל-45 או 64 - ואז ישרת בתפקיד ותנאי שירות שמתאימים לפרופיל שנקבע. ליעוץ נוסף ניתן לפנות טלפונית - 052-4220101 בברכה, עו"ד עידן דביר.