דימה י

צו 8 אבל לא יכול להגיע

היי אני קיבלתי צו 8 בתקופה קשה זו, אך אני נמצא בחול. אין לי דרך ליצור קשר עם היחידה כי אין לי פרטים או גישה אליה. אני חוזר כשבועיים לאחר הצו. כמו כן מסיבות פוליטיות יש לי בעיה להתייצב וגם כי אני לא סומך על היחידה שלי, הצבא, המדינה או הממשלה כרגע. מה העונש הצפוי לי? האם אפשר לצאת מזה בעונש על תנאי? אני לא משתמט ואני לא מבריז בדרך כלל, אני בא ודופק שירות כמו שצריך רוב הזמן. אבל הפעם זה עבר כל גבולות. באימון האחרון שהייתי בו השאירו אותנו צוות חימוש לבד בשטח בלי שום עזרה ל5 שעות בקור קודח בנגב. זה ריסק לי כל אימון ביחידה שלי ובזמן מלחמה עכשיו זה לא בלתי סביר להניח שאני אהיה כמו חתיכת בשר למחבלים. וזה עוד בלי קשר לפוליטיקה. יש לי נכים ב100% במשפחה ואני הסיעוד היחידי בבית. ובכן, מה אני יכול לעשות פה אחרי שאחזור לארץ? ברור לי שאיחור להתייצב לצו 8 זה חמור, איך אוכל למזער נזקים? אשמח לעצה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

דימה שלום, יש לעשות הפרדה - אם קיבלת צו 8 עליך להתייצב - אין בדעתך הפוליטית משום כל הצדקה לאי-התייצבות. אם אתה נמצא בחו"ל עליך לעדכן את גורמי צה"ל - ניתן לעות זאת במישרין מול היחידה או טלפונית מול קצין פניות הציבור - טלפון מספר 1111. אם גם זה לא הצליח - תוכל לפנות לקונסול או לשגריר במקום בו אתה נמצא ולעדכן דרכם את נציג צה"ל.