אהרון בן ציוני

אם אפשר להתגייס בגיל 35

אני בן 35 רוצה לדעת אם אפשר להתגייס לצבא או להתנדב לצבא בגיל כזה מאוחר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

אהרון שלום רב, מדובר בשאלה שחוזרת על עצמה, בעיקרון שאלת גיוס בגיל מאוחר תלויה במספר משתנים. בין השאר, מדוע לא גויסת בגיל מוקדם (אם פטור - איזה סוג, אם עלייה בגיל מאוחר, אם סיבה רפואית, עבר פלילי, תורתו אומנותו. וכד'...). בנוסף נבדקים פרטים לגבי התאמה למקצועות נדרשים - אם יש השכלה מסוימת שנדרשת בצה"ל (תחומי רפואה למשל) או קורסים והכשרות. בכללי - הסיכוי לגיוס מאוחר הוא עד גיל 27 כולל - גבוה יותר... לאחריו כבר מדובר במקרים חריגים. בברכה, עו"ד עידן דביר