גדי קלאוס

משפט צבאי והורדה מלוחמה

הבן שלי לוחם גולני עלה למשפט צבאי אצל המג״ד. הורד מלוחמה. האם ניתן לערער על גזר הדין? האם ניתן לחזור לתקן לוחם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

גדי שלום רב, אם המג"ד הוריד את בנך מלוחמה מדובר בהחלטה פיקודית שהמג"ד רשאי לקבלה ובעל סמכות לעשות כן. אני סבור שגם פנייה לרמה ממונה לא תמיד תתרום להצלחתה הפיכת ההחלטה. ניתן לפנות ליעוץ לגבי הפעולות שכדאי לנקוד בעניין זה. עוד נקודה חשובה - הורדה מלוחמה איננה עונש במשפט, זו יכולה להיות פעולה שהיא נלווית למשפט ולכן לא ניתן לערער עליה במסגרת ערעור על הדין המשמעתי.