משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאשינוי שיבוץ ללוחמה אחרי שנתיים בצבא

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

שינוי שיבוץ ללוחמה אחרי שנתיים בצבא

מאו
מאור ר

אני שנתיים בצבא עם 150 ימי דפוק ואני רוצה להשתנות ולקחת את עצמי בידיים ולעבור ללוחמה אני מרגיש לא שלם עם השירות שלי ואני רוצה לעבור איפוס פזם חתימת קבע כל דבר שידרש בכדי לעבור מה אפשר לעשות? אם אקבל תשובה שלילית בטופס 55 אני כרגע מאבטח בחיל האוויר

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

מאור שלום רב, למעשה כל המושג של "איפוס פז"ם" הוא דבר שבכלל לא קיים. שירות קבע יכולים להחתים רק את מי שהצבא מעוניין שישרת בקבע. במצב בו אתה כבר שנתיים בשירות - קשה לי להאמין שהצבא ישקיע בהכשרה שלך לטובת תפקיד שהצבא "יהנה" ממך במקצוע אליו הוכשרת. בנוסף - כאשר הגורמים הרלוונטיים יסתכלו על עברך הצבאי העובדה שיש לך ימי "דפוק" מעידה על זה שהיו לך לא מעט בעיות עם הצבא, בין אם זה כליאה וכין אם היעדרויות, והמשמעות של כך היא שהצבא לא בהכרח ירצה להסתמך ולסכן את ההקצאות שיש לו להכשרה על מי שעד כה הוכיח שאינו רציני ואינו ממושמע לפי העבר שלו. במצב כמו שלך - אם מדובר במצב שבאמת בוער בך, חייב להצטייד בחוות דעת של מפקדים שמעידים על שינוי שעברת וגם במכתב אישי ואז לפנות בבקשה מתאימה (טופס 55 של מעבר ללחימה). תוכל כמובן לפנות ולקבל יעוץ פרטני נוסף לגבי ההתנהלות הרצויה והנכונה בהמשך. בהצלחה, עו"ד עידן דביר