מאור ר

שינוי שיבוץ ללוחמה אחרי שנתיים בצבא

אני שנתיים בצבא עם 150 ימי דפוק ואני רוצה להשתנות ולקחת את עצמי בידיים ולעבור ללוחמה אני מרגיש לא שלם עם השירות שלי ואני רוצה לעבור איפוס פזם חתימת קבע כל דבר שידרש בכדי לעבור מה אפשר לעשות? אם אקבל תשובה שלילית בטופס 55 אני כרגע מאבטח בחיל האוויר

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

מאור שלום רב, למעשה כל המושג של "איפוס פז"ם" הוא דבר שבכלל לא קיים. שירות קבע יכולים להחתים רק את מי שהצבא מעוניין שישרת בקבע. במצב בו אתה כבר שנתיים בשירות - קשה לי להאמין שהצבא ישקיע בהכשרה שלך לטובת תפקיד שהצבא "יהנה" ממך במקצוע אליו הוכשרת. בנוסף - כאשר הגורמים הרלוונטיים יסתכלו על עברך הצבאי העובדה שיש לך ימי "דפוק" מעידה על זה שהיו לך לא מעט בעיות עם הצבא, בין אם זה כליאה וכין אם היעדרויות, והמשמעות של כך היא שהצבא לא בהכרח ירצה להסתמך ולסכן את ההקצאות שיש לו להכשרה על מי שעד כה הוכיח שאינו רציני ואינו ממושמע לפי העבר שלו. במצב כמו שלך - אם מדובר במצב שבאמת בוער בך, חייב להצטייד בחוות דעת של מפקדים שמעידים על שינוי שעברת וגם במכתב אישי ואז לפנות בבקשה מתאימה (טופס 55 של מעבר ללחימה). תוכל כמובן לפנות ולקבל יעוץ פרטני נוסף לגבי ההתנהלות הרצויה והנכונה בהמשך. בהצלחה, עו"ד עידן דביר