משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

חופשת חתונה

אלק
אלקס

שלום, עקב היריון בלתי צפוי וההחלטה להשאיר את התינוק נאלצנו אני והחבר שלי להתחתן בזריזות כדי לקבל תנאים יותר הולמים מהצבא. אני לא אפרט את כל היחס המגעיל וחסר ההתחשבות שחברי עבר בגלל מפקדי הצבא אבל כעת זה הגיע לשיא. אנחנו מתחתנים בקפריסין כדי שהתהליך יהיה יותר מהיר וגם כי אנחנו לא יכולים להתחתן בארץ, בשביל זה החבר שלי היה צריך אישור בחתימה מהמפקד שלו. החבר שלי עושה שבוע שבוע בצבא אבל כמו לכל חייל עם זכויות מגיע לו 10 ימי חופש בחתונה ואחריה, המפקד שלו אמר לו שהוא יקבל יומיים חופש שאותם ייאלץ להחזיר לבחור השני בגלל שהבחור השני מאיים לצאת לחודש מיוחדת עם ישאירו אותו עשרה ימים בבסיס ולמפקד אין רצון להתעסק בזה, הוא אמר לחבר שלי שעם הוא לא יחתום שהוא מוותר על החופשה שמגיעה לו, הוא פשוט לא יחתום לו על אישור היציאה לחול וזה אחרי שהוא אמר לו שהוא כן יעשה זאת וקנינו כרטיסים וכבר לא יכולנו לבטל אותם. כמובן שנבהלנו מהאפשרות של לאבד כל כך הרבה כסף כי גם ככה המצב הכלכלי שלנו על הפנים והוא חתם, גם כי המפקד שלו איים שעם הוא ימשיך להציק לו הוא לא יחתום לו בהמשך על אישור מעבר לתפקיד יומיות. האם זה הוגן שזכות בסיסית כזאת נלקחה מהחייל? זה כל כך מרגיז אותי! אנחנו מתחתנים וזה כזה אירוע, למה יום למחרת הוא צריך לחזור לבסיס ואני צריכה לנסוע לבד ולסדר הכל במשרד הפנים כשכבר ידוע למפקדו שאני סובלת מחרדה חברתית ובחילות בנסיעות בגלל ההיריון ולא שיש לזה אישור אבל איזשהו יחס אנושי יותר? נלקחו כאן זכויות אדם בעזרת איומים, והיחס המגעיל רק ממשיך, מה אפשר לעשות? האם אפשר לתבוע אותו על דבר כזה?