מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר
עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.
נקבע לי פרופיל 64 והמקצוע שלי דורש פרופיל 72 - למי עליי לפנות?
לפני כשבוע נקבע לי פרופיל חדש 64 במקום 72 בגלל החמרה של אסטמה. המקצוע שלי דורש פרופיל 72, וכעת הפרופיל החדש הוא 64 לאחר ועדה. הרופא לא יודע מה לעשות עם זה, למי עלי לפנות? בנוסף בבסיס לא קיים חדר אסמטים ולאחר שיחה עם הרופא יחידה ומפקד הבסיס נאמר לי שגם לא יהיה ואין מה לעשות. אני משרתת בבסיס בדרום כך שאני סובל מהרבה סופות חול. רציתי לדעת מה יש באפשרותי לעשות.

אילון שלום רב, אציע לך לפנות בעניין לנציב קבילות חיילים. מדובר בתלונה "קלאסית" על כך שהבסיס אינו מספק לך את התנאים הנדרשים בגין מצבך הרפואי. במקרה כזה נקח"ל יכול לפעול לשינוי שיבוץ שלך מהבסיס ליחידה אחרת ואולי אף לבחון התאמתך למקצוע המוזן לך. בהצלחה!
שלום . בני התגייס לפני כחודש. משובץ כיום לקורס בטכני חייל האוויר. אומנם הפרופיל שלו הינו 72 כיום , אך לדעתי אינו תואם כלל את מצב בריאותו ואת המקצוע אליו שובץ הדורש מאמץ פיזי רב , שכן . הוא מחזיק בחוות דעתו של מנתח עמוד שידרה וגב , המוכיח כי הוא סובל משתי פריצות דיסק בגבו. אציין כי לאור מצבו זה הפרופיל שלו היה 45 לפני גיוסו לצהל, יומיים לפני הגיוס הועלה הפרופיל ל 72 וזאת רק בשליחת המסמכים ללשכת הגיוס וללא בדיקה פיזית. מה האפשרות ו או התהליך להחזיר לו את הפרופיל התואם את מצבו הפיזי דבר שישלול את האפשרות לקורס שהוא משוייך אליו.. תודה