משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאמועד הגיוס מתקרב ועדיין לא קיבלתי אישור לביצוע תחקיר ביטחוני

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

מועד הגיוס מתקרב ועדיין לא קיבלתי אישור לביצוע תחקיר ביטחוני

רונ
רונן

אני אמור להתגייס לצבא, ליחידה מאוד מובחרת, הצבא אמר לי שעלי לעבור סיווג ביטחוני. כבר עברו 2 חודשים ועדיין השב"כ לא מוכן לתת אישור ראשוני לביצוע תחקיר ביטוחני. ( כלומר עדיין לא עברתי סיווג וצריך אישור ראשוני לביצוע התחקיר).המפקד אמר לי שלא ניתן לשבץ אותו כל עוד אין אישור, כמו כן הוא אמר לי שכנראה יש סיבה, אבל לא מוסרים לו את זה. מועד הגיוס קרב ובא מה עלי לעשות האם לפנות בעתירה מנהלית ? ( יש תקנות שירות הביטחון הכללי שמתייחס לתחקיר ביטחוני, אבל התקנות הם כאשר עוברים את התחקיר ולא לפני)

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

רונן שלום רב, טרם תבצע הליך של עתירה מנהלית יש למצות הליכים אל מול הצבא והרשויות המתאימות. נראה כי יש עוד מה לעשות במסגרת המערכת וטרם תחליט על כיוון מסוים אחר. להכוונה פרטנית עליך לפנות לייעוץ אישי במידת הצורך! בהצלחה!