משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאהשתמטות מהצבא או החלפת תפקיד

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

השתמטות מהצבא או החלפת תפקיד

דני
דניאל

יש לי בעיה קיבלת תפקידים שהם אך ורק קרביים ואני לא מעוניין ועם אני לא אקבל תפקיד אחר אני לא מוצא פתרון אחר מאש השתמטות השאלה שלי היא כזאת האם אוכל בדרכ כלשהי לקבל תפקיד אחר או מעניין אותי לדעת מהו העונש המקסימלי על השתמטות מהצבא.תודה.

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

דניאל שלום רב, העונש המקסימאלי הקבוע בחוק לצד עבירה של היעדר מן השירות הוא 3 שנות מאסר. יחד עם זאת, העונש בפועל נגזר ממשך ההיעדרות ומהנסיבות ברקע ההיעדרות. אינני יכול לנבא מה העונש שיושת עליך בכל מקרה בו תעבור עבירה כאמור. בהצלחה!