משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאעלייה למשפט על אי דיווח על שתיית אלכוהול בבסיס

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

עלייה למשפט על אי דיווח על שתיית אלכוהול בבסיס

מעי
מעיין

שלום,ביום שבת חיילים הביאו אלכוהול לבסיס וחבר של חבר שלי הזמין אותם לשתות אצלהם בחדר. חבר שלי בכוננות ואינו יכול לנטוש את החדר אלא אם כן זה ברשות. הוא לא נגע באלכוהול ואמר להם שעדייף שלא ישתן.. א"ק בבסיס גילו זאת והעלו את כולם משפט! הוא לא דיווח על על כך שיש אלכוהול כי לא רצה שיווצר מין חרם ושלא יקרא "שטינקר" . מעלים אותו מחר משפט על אי דיווח . איזה עונש הוא יכול לקבל? האם יש פקודה שאומרת שחייב לדווח? אודה לך אם תחזור אלי בהקדם,תודה!!

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

מעיין שלום, בצבא ישנן פקודות המסדירות איסור של החזקת אלכוהול ושתיית אלכוהול בבסיס צבאי. במצב דברים זה בו אדם (חייל) ידע על חיילים השותים אלכוהול בבסיס המדובר במצב דברים שניתן לפרש אותו כעבירה על פקודות והוראות מחייבות בצבא. בית הדין הצבאי לערעורים התייחס לסוגיה זו בעבר בעניין דומה וקבע כי גם הימצאות בסביבה בה מבוצעות עבירות על פקודות הצבא ופגיעה במשמעת הצבא בדרך של נוכחות ואי דיווח על ביצוע עבירה היא התנהגות שאיננה מצופה מחייל. לגבי העונש - תלוי בדרגת קצין השיפוט - על פניו ניתן יהיה להושית על חברך עונש משמעתי של עד מחבוש 20 ימים לכל היותר אלא אם יישפט ע"י קצין בכיר יותר מסא"ל. בהצלחה!