משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאמחיקת רישום פלילי צבאי והעלאת דרגה

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

מחיקת רישום פלילי צבאי והעלאת דרגה

אבי
אביב

שלום רב, לפני 7 שנים, בזמן היותי בשירות קבע נשפטתי בבית דין צבאי ביפו. נעשה הסכם טיעון ולאחר כתב אישום מתוקן, הואשמתי בגין התנהגות שאינה הולמת והורדה דרגתי מרס"ל לטוראי. לאחר המשפט הועזבתי ע"י הצבא והמשכתי את חיי באזרחות. יצאתי ללימודים אקדמיים וסיימתי את התואר מהנדס וכעת עובד בחברה פרטית. אני בן 34 כיום. לפי מה שאני יודע אין רישום פלילי באזרחות (הוצאתי גם תעודת יושר מהמשטרה לפני 3-4 שנים). שאלתי היא, במידה ואני רוצה למחוק את הרישום הפלילי במסגרת אותה עבירה בצבא (מחיקת עבר צבאי)ואני פונה לנשיא המדינה ומבקש בנוסף להחזיר את דרגתי האם ניתן להרוויח את שני "הציפורים באותה המכה" או שהנשיא לא מתעסק בדרגות הצבאיות. שאלה נוספת, האם אצטרך לבצע מילואים (עד היום לא ביצעתי מילואים) במידה ותוחזר דרגתי? כל המהלך הזה אני רוצה לבצע כי אני רוצה לעבוד בארגונים גדולים בטחוניים/ממשלתיים ולא רוצה שעברי הצבאי יפריע לי. בזמן השירות היה לי סיווג בטחוני ואני יודע שבחברות ציבוריות/ממשלתיות כגון חברת חשמל, מקורות וכו' עושים סיווג בטחוני. האם העבר הצבאי יכול להשפיע על שלב הבדיקה הבטחונית? שאלה אחרונה. האם העבר הצבאי יכול להשפיע במידה ורוצים לעבוד בחו"ל ו/או להתחיל תהליך הגירה למדינה אחרת כמו קנדה או אוסטרליה? בתודה מראש.