משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאחיוב אנשי קבע בהשתתפות פעילויות גיבוש

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

חיוב אנשי קבע בהשתתפות פעילויות גיבוש

ליא
ליאור

שלום, אני קצין בדרגת סרן לאחרונה חייבו אותנו להגיע ליומיים גיבוש(אין אפשרות לא להגיע) וחייבו אותנו ב180 שח שזו חוצפה ואם זה לא מספיק מחייבים אותנו שבוע אחרי להגיע ליום כיף ולשלם 50 שח כניסה לפארק מים האם זה חוקי לחייב אותי על הימים האלה אם אני לא רוצה?

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

ליאור שלום, ראשית, ניתן לחייב אותך להגיע ולהיות נוכח בכל מקום ובכל סוג של פעילות אלא אם יש מגבלה רפואית מאושרת האוסרת עליך לעסוק באותה פעילות או להיות נוכח בתנאי שטח מסוימים. שנית, לא ניתן לחייב חייל (בסדיר או בקבע) לשלם מכיסו עבור פעילות מסוימת שנערכת במסגרת היחידה. שלישית ולסיום, באםקרה מקרה כמתואר לעיל, בין אם אתה בקבע ובין אם בחובה, מפקדיך אינם רשאים להורות לך לשלם מכיסך כספים ולכן ניתן לפנות לנציב קבילות חיילים ולהלין על הנעשה לך. בהצלחה!