קובי

הפרת חוזה לצורך שיחרור משנת ר'

עו"ד דביר שלום. שמי קובי ואני משרת בצבא כשנתיים ושמונה חודשים. לאחר שסיימתי את הטירונות הכל"צית (ההשכלה שברשותי הינה 12 שנות לימוד ללא שום קשר לצבא) ניתנה בפני האופציה להתקבל לקורס טכנאים הנחשב עדיף בחיל שאליו שובצתי (לעומת קורס הטכנאים שאליו הייתי מיועד, שאותו הציגו בפני כ"פחות טוב משמעותית") בתמורה לחתימה על חוזה שנת ר'. יש לציין כי אומנם אף אחד לא הבטיח לי זאת, בסביבת החותמים הועברה השמועה כי מי שלא מעוניין להשאר את השנה הזו, לא נשאר. סיימתי את קורס הטכנאים בהצלחה והתקבלתי להדרכה בבה"ד שבו עברתי את הקורס. לאחר שירות מלא, ללא סעיפי משמעת, תרמתי והשקעתי רבות והיחס שקיבלתי מהמערכת בנוסף לתנאים הלא נעימים בהם שירתתי גרמו לי להחליט שאינני מעוניין להמשיך לשרת את שנת הקבע. קיימים מקרים רבים לפניי של משרתי קבע שלא רצו לשרת והשאירו אותם בכוח בניגוד לרצונם. לדאבוני ישנם מספיק תקנים פנויים על מנת שיעשו כך גם איתי. ישנו סעיף בחוזה שעליו חתמתי שמציין כי לא ניתן להשאיר אותי בקבע אם אני לא משרת במקצוע. האם מקצועות ההדרכה ו/או פיתוח הדרכה נחשבים תחת הגדרת מקצועות הטכנאים? כלומר, האם ניתן להשאיר אותי בתפקיד הזה בכוח? שאלה נוספת היא, האם ניתן להפר/ לסרב את החוזה? במידה וזה כרוך בתשלום, כיצד ניתן לברר בכמה כסף מדובר? במידה ומדובר במחבוש, בכמה זמן מדובר והאם לאחר מכן אני אשוחרר? אודה מאוד אם תעזור לי! תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

קובי שלום רב - מפנייתך עולה כי מדובר בפנייה קלאסית לגביה כדאי לך להגיע עם חוזה ההתחייבות שלך לעורך דין. אכן בסעיפים שציינת ישנם דברים אשר לכאורה מקימים עילה לטובתך אך יש לבדוק את כלל המסמך ולא רק חלקים ממנו. בהצלחה!