שלי

הצבת חייל בעל פרופיל לא קרבי בהגנ"ש

גיליתי את הפורום במקרה ואשמח להעזר. לבני י. יש פרופיל 64. בני הוצב לאבט"ש בישוב על גבול עזה , ישוב שכבר היו בו ארועים ביטחוניים בעבר. אני יודעת שלא שולחים לאבט"ש חיילים שאינם בעלי פרופיל קרבי לישובי יהודה ושומרון. האם ישוב שהוא על גבול הרצועה (אבל בתוך תחום הקו הירוק) ושהיו בו מספר ארועים ביטחוניים איננו נופל בקטגוריה שמחייבת פרופיל קרבי? תודה מראש. שלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

שלי שלום רב, החלוקה לאבט"שים נעשית על פי הקצאות של יחידות שונות בצה"ל ובהתאם לרמת הסיכון והצורך המבצעי שנקבע מעת לעת על ידי גורמי הצבא. על פניו, מדובר בהחלטות מבצעיות ואופרטיביות שכעורך דין אין לי גישה אליהן ובטח שלא יכולת עדכנית לבחון את המקרה הפרטני שהצגת בפנייתך. לא אוכל לומר לך אם הנהלים הפנימיים בגזרה שהזכרת מאפשרת הצבתו של בנך שם מבלי לקבל פנייה פרטנית בעניין ולהעבירה לגופים ספציפיים בצה"ל - אשר על כן - אתקשה לתת לך מענה חד משמעי בעניין זה. מתנצל ומאחל בהצלחה...