דנה

מה אני יכולה לעשות עם מפקד כזה

שלום לך עו"ד עידן דביר,רציתי לשאול אותך לגבי המצב שאני נמצאת בו,כאשר המפקד שלי מזלזל בכל מה שקשור לבריאות שלי, מבקש ממני לדחות הפניות על סמך "אילוצי הצבא", מאיים להשאיר אותי עד שעות מאוחרות ונוזף בי על כך שאני חיילת רעה בגלל שקיבלתי פטור לינה מהבסיס ואינני יכולה לבצע שמירות (קיבלתי את הפטור על טראומה שעברתי בעבר וציינתי את זה בפניו) והעובדה שיש לי חיידק בקיבה ואני סובלת מהקאות ממושכות ואני לא יכולה לעשות מטבח. הוא צועק עלי ומאיים עלי שאני יצא מהבסיס בשעות 8 וחצי בערב ככה שאני אגיע הביתה רק ב11 וחצי בלילה. חתמתי על יום חופש ביום ההולדת שלי והוא הקפיץ אותי לבסיס באמירה שאני חיילת רעה ורק חיילות טובות מקבלות חופש והוא בדק ומצא שרק חייל שלא קיבל 8 חודשים חופש הוא רשאי לקבל יום חופש והוא חייב לתת לו את היום הזה. אני בת יחידה לאם חד הורית, אין לי משפחה כאן כארץ, אני סובלת ומדוכאת ממנו, אמא שלי סובלת מלראות אותי ככה, הסביבה שלי סובלת ממני עקב המצב הזה. הבן אדם הזה מדבר אלי בזלזול מאשים אותי בשקרים ואיים עלי עם משפטים ותלונות על הזמן. מה אני יכולה לעשות? אני אובדת עצות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

דנה שלום רב, בפתח הדברים אבקש לציין שאני מבין לליבך וער למצוקה ולתחושת חוסר המסוגלות להתמודד עם מפקדך העולה מההודעה שכתבת כאן בפורום. קודם כל חשוב להבין, הצבא היא מערכת הבנויה על שרשרת פיקוד והיא לא שוויונית במובן זה שלמפקד יש יותר סמכויות מחייל הכפוף לו. למפקד יש הסמכות ליתן פקודות וכן להגיש תלונות ולהעלות למשפטים. מאידך - החיילים לא נותרו ללא אמצעים כלל, הכלי הטוב ביותר שיש לחייל כנגד מפקדו הוא הגשת קבילה. הגשת קבילה יכולה להתבצע כנגד כל מפקד בצה"ל והקבילה נבחנת על ידי גוף חיצוני ליחידתך. הגשת קבילה צריכה להיות מפורטת ככל הניתן ולהכיל בה זמנים, אירועים נקודתיים וכן עדים או ראיות אחרות לאותם מקרים לגביהם נטען חוסר צדק או מעשי השפלה כפי שעולה מפנייתך זו. ישנם כלים נוספים שניתן להיעזר בהם בהיבט הפרקטי - פניית הורים או אדם קרוב לקצינת פניות הציבור, פנייה למפקד בכיר יותר ולהלין בפניו על התנהגות המפקד הזוטר, וכן ערוצים רבים שמטפלים במקרים בנושאים ספציפים [כגון: - יוהל"ן, ת"ש, קב"ן ועוד]. אאחל לך בהצלחה!