משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאלא שלחו לי צו ראשון

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

לא שלחו לי צו ראשון

גיא
גיא

היי אני בן 23 עליתי ארצה בגיל 4 מאוזבקיסטן עברתי גיור רפורמי שלא ממש מחשיב אותי כיהודי במסמכים. אמא שלי שהיתחתנה עם אדם יהודי כשהייתי בן 3 ובעקבות זאת קיבלה אזרחות. מאז אני לא בקשר עם האבא הביולוגי.. שנה לאחר מכן אני עליתי לארץ אחריה... אחריי מאבקים רבים בגיל 18 קיבלתי תושב קבע, אך מעולם לא קיבלתי צו ראשון... כיום אחריי שיחה עם עורך דין אזרחות אנייכול לקבל אזרחות בלי בעיה... השאלה שלי.. 1) למה לא גייסו אותי בגיל 18 כמו את כולם? 2) אם אני מוציא אזרחות יגייסו אותי? אני כרגע לומד לתואר ראשון עד גיל 25 ולא ממש מתחשק לי לעשות 3 שנים סדיר אחריי התואר.. 3) האם לדעתכם העובדה שלא עשיתי צבא תשפיע עליי לרעה במציאת עבודה בהייטק?

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

1) תוכל לבדוק זאת מול מיטב. 2) ייתכן מאוד שכן - למרות ששאלת הגיוס קודם כל נבחנת אם היית תושב קבע או לא. 3) לא בהכרח, הכל תלוי בחברת ההייטק ולא מדובר בשאלה משפטית כלל.