משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאחיפוש חייל שנפקד יום אחד בלבד

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

חיפוש חייל שנפקד יום אחד בלבד

תהי
תהילה

היי אני תהילה יצאתי לניפקדות וחזרתי אחרי יום המפקדת שלי אמרה לי שהם רצו להזמין משטרה צבאית שתחפש אותי האים זה אפשרי להזמין משטרה צבאית למרות שעוד לא הוכרזתי עריקה? האים משטרה צבאית באמת יכולה להתחיל לחפש אותי כי היא חשבה שנעלמתי כי לא עניתי לטלפון? אים החייל לא עונה למפקדים לטלפון הם יכולים להזמין משטרה צבאית שתחפש אותו?

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

תהילה שלום, ניתן לזמן משטרה צבאית שתחפש אחרי חייל נעדר. לא בגלל הנפקדות אלא בגלל החשש הביטחוני. בגין נפקדות - משטרה צבאית פועלת רק במקרים חריגים ביותר לאיתור החייל לאחר פרק זמן כה קצר. בדרך כלל משטרה צבאית תתחיל לפעול לצורך מעצר נפקדים\עריקים רק לאחר תקופה ארוכה יותר.