משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאפקודה האוסרת למעסיק להעסיק חייל במטבח אזרחי

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

פקודה האוסרת למעסיק להעסיק חייל במטבח אזרחי

מיכ
מיכאל

שלום קיבלתי אישור עבודה לפני מלא זמן ולפני מעט זמן החלטתי רציתי לעבוד במטבח אצלי בבסיס כי זה ממש מסתדר לי אבל יש את הפקודה שאוסרת למעסיקה להעסיק חייל בשביל לעבוד שם למרות שזה מטבח אזרחי למה? למה יש בצה''ל פקודה כזאת מטומטמת שמונעת מחייל סך הכל לעבוד ולהשיג כסף? הסבירו לי על ניגוד אינטרסים וזו סיבה ממש לא קשורה כי זה יכול להיות תקף גם למקום מחוץ לצבא

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

מיכאל שלום, לא הבנתי מדבריך מה השאלה המופנית אליי כאן. אם השאלה היא האם יש פקודה שאוסרת על עבודה ביחידה בתפקידים שונים - אז התשובה היא חיובית. בהתאם לפקודה זו אסור לחייל לעבוד לאחר "שעות הצבא" או במהלך חופשה מיוחדת במסגרת יחידתו או בשטחה.

RE:RE:
מיכ
מיכאל

למה יש בצה''ל פקודה כל כך מטומטמת וחסרת פואנטה? זה באמת משנה אם אני אשרת בבסיס של דקה הליכה ואעבוד בתוך המטבח נגיד ויש קייטרינג וזה אזרחי בבסיס אחר שנמצא דקה הליכה מהבסיס שאני משרת בו? כי למשל אצלי אסור להם להעסיק אותי בגלל הפקודה אבל נגיד בבסיס מולי כן מותר כי כל עוד זה לא אותו בסיס אז מותר מה הקטע בפקודה הזאת? אי אפשר לערער עליה או להוציא אישור מיוחד או משהו? זה ממש מטומטם ומיותר