משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאקבלת פטור קבוע ממילואים (לא על סעיף נפשי)

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

קבלת פטור קבוע ממילואים (לא על סעיף נפשי)

מור
מור

היי עשיתי שירות צבאי מלא , במהלכו הייתי פעמיים אצל קב״ן עקב קשיים לישון מחוץ לבית . הפסקתי ללכת לקב״ן מהחשש שהדבר יפגע לי בחיי באזרחות. אני בת 26, לא נשואה. ומאודד מאודד רוצה להשיג פטור קבוע ממילואים, אני לא עומדת בלחץ הזה כל פעם שאני מקבלת מעטפה מצה״ל וחושבת בלי סוף על המילואים. יש דרך כלשהי להשיג פטור קבוע? חוץ מסעיף נפשי .

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

מור שלום רב, כאשר פונים לצבא בבקשה לפטור משירות מילוים דרך המלך היא להציף את הקושי שמהווה שירות המילואים עבורך. בנוסף, הצבא נוטה לפטור מחובת שירות מילואים נשים נשואות עם ילדים או בסטטוס אישי כזה או אחר. ניתן לבקש בכל שלב ומכל סיבה שהיא פטור משירות מילואים והצבא רשאי לפטור מחובת מילואים בהתאם לצרכיו. נדמה כי במקרה שלך ניתן לפנות לצבא ולבקש פטור מסיבה כללית ומבלי לעמוד על הפרטים - ייתכן ובקשה זו תיענה בחיוב ... במידה ולא אמליץ להצטייד בחוות דעת לגבי מצבך הנפשי ולפנות באפיק זה ! בהצלחה!