דניאל

בירור לגבי חוזה קבע במסלול אקדמיזציה

שלום, התגייסתי לפני כשנה וחצי למסלול אקדמיזציה (סיימתי תואר לפני הגיוס והתגייסתי לשירות במקצוע שכולל התחייבות לשנתיים קבע. לא מדובר בעתודה רגילה). מה שנאמר לי במיונים למסלול ובמעמד החתימה על חוזה הקבע הוא שמחויבים להוציא אותי לקורס קצינים בשנה הראשונה של השירות הסדיר. כשהתגייסתי הגעתי לתפקיד בחיל המודיעין, ובענף בו שירתתי לא הכירו את ההוראה הזאת (לגבי הקק"צ). לתפקיד אליו הגעתי יש חפיפות מאוד ארוכות, שאורכן כשנה. מסיבה זאת, המפקדים בענף בו שירתתי רצו שאני אצא לקק"צ אחרי מעל לשנה, כי הם ייעדו לי תפקיד פיקודי, שבשביל למלא אותו כמו שצריך צריך ניסיון. היה בעייתי שאני אצא לקק"צ ואחזור לפיקוד בלי שסיימתי את החפיפות או לפני שצברתי מספיק ניסיון, ולכן הם ביררו עם מדור עתודה אקדמית בצבא לגבי הסעיף הזה (של חובה להוציא אותי בשנה הראשונה לסדיר). אחרי שאחד הרמ"דים בענף, שאחראי על כוח האדם (ובין היתר על יציאות לקק"צ), דיבר עם האדם שאחראי על אקדמיזטורים במדור עתודה אקדמית, נאמר לו שהצבא מחויב להוציא אותי לקק"צ תוך שנה. בשלב הזה המפקדים שלי הסבירו לי שזה בעייתי שאני אהיה מפקד בלי ניסיון מספיק, ולכן הם רצו שאני אצא לקק"צ רק אחרי שנה, כשאני אסיים את החפיפות ואצבור ניסיון. אני הסכמתי איתם - לא רציתי להיות מפקד חסר ניסיון, ואמרתי להם שזה בסדר שאני לא אצא בשנה הראשונה. עברה מאז שנה ומשהו, סיימתי את החפיפות וצברתי ניסיון, והמפקדים שלי החליטו שאני מוכן לצאת לקק"צ ולחזור לפיקוד. המפקדים שלי רצו שאני אצא במחזור הקרוב (שמתחיל באוגוסט), והתחלתי את תהליך המב"דקים לקק"צ. חשוב להבהיר שהמפקדים רואים בי כמתאים לפיקוד, ומאוד רוצים שאני אצא במועד הקרוב, בין היתר כי אם אני יוצא ביולי אני אחזור מהקק"צ בתחילת 2016, ובזמן זה מתפנה תפקיד פיקודי שאותו הם רוצים שאני אמלא. חשוב לציין גם כי אני מאוד מעוניין לצאת לקק"צ. השבוע, לאחר שכבר התחלתי את המבד"קים, הודיעו למפקד שלי שאין לענף שלנו תקן של קמ"א להוציא לקק"צ במחזור הקרוב. מי שאחראי על התקנים בענף (לא אותו אחד שהוזכר קודם) אומר שבמחזור הקרוב אין תקנים של קמ"א לענף שלנו. המפקד שלי השיב לו כי הייתה חובה להוציא אותי תוך שנה, וכן שצריך שאני אצא כדי שאני אוכל לחזור לענף כקצין ולמלא את התפקיד המיועד לי ב-2016. בתגובה, האדם שאחראי על התקנים אמר שלמיטב ידיעתו אין חובה להוציא אותי תוך שנה, ושלפי מה שהוא מכיר אין שום חובה להוציא קמ"אות לקורס קצינים בכלל - למרות שהם חתמו קבע. אני עומד במצב קצת בעייתי, כי אני לא בדיוק יודע מה הזכויות שלי בהקשר הזה. תוכל בבקשה לעזור לי להבין אותן? האם באמת לא חייבים להוציא אותי לקק"צ בשנה הראשונה? (יכול להיות שיש הבדל בין עתודאים רגילים לבין אקדמיזטורים?) מה קורה אחרי שעברה השנה הזאת ולא יצאתי? האם חייבים להוציא אותי בכלל בשירות הסדיר? מה קורה עם שירות הקבע אם לא מוציאים אותי? אשמח לעזרתך, דניאל

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

אשמח לסייע - אך לא ניתן לעשות זאת שלא במסגרת פגישה - אם תרצה תוכל לתאם פגישה במשרדי ואייעץ בהתאם.