עדיאל

מענה רפואי לחייל בשירות חובה

שלום, למיטב ידיעתי ישנה פקודה (61.0104) האומרת, שזכותו של חייל לראות רופא תוך 24 שעות מהרגע שבו ראה חובש. השאלה שלי האם זה נכון ואם יש תנאים מסוימים לזה? ובמידה ולא, מה פקודות הצבא אומרות על כך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

הפקודה אכן מתארת מצב שכל חייל רשאי לפנות לרופא- אך חובש יכול לתעדף מקרים דחופים על פני אחרים ובמידה ואין בעיה רפואית דחופה יש אפשרות לדחות מפגש עם רופא.

עדיאל

ישנם מקרים (גם לא דחופים) שבהם חייל יכול לראות רופא בצורה מידיית או תקופת זמן קצרה וסבירה? (נניח, עד שבוע, או שבוע לאחר פנייה לחובש)